logo life coaching

Wanneer “life coaching”?

Kan je leven succesvoller en gelukkiger? Wil je je grootste talenten inzetten om je passies te realiseren? Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan en wil je dat patroon doorbreken? Dat kan zowel om dingen op het werk of privé gaan. Dan is life coaching wellicht wat voor jou!

Je kan in principe met alle coachvragen bij mij terecht. Meer algemene informatie over individuele coaching vindt je op deze pagina. Wil je meer weten over hoe ik naar life coaching kijk, lees dan verder.

Wat houdt life coaching dan in?

Life coaching helpt je om te ontdekken wat je kan doen maar nu nog niet doet, welke talenten je nog niet inzet, welke diepere verlangens je kunnen helpen om iets in je leven te veranderen. De antwoorden heb je al alleen heb je ze waarschijnlijk nog niet gevonden. Life coaching helpt je ze te vinden.

Wat levert het me op?

Inzicht in de vraag “onder je vraag”.

Meestal is de vraag waarmee je bij een coach komt niet de vraag waar je uiteindelijk mee aan de slag gaat. De eerste vraag is meestal een symptoom van een dieper liggende vraag. Je komt bijvoorbeeld met de vraag “ik wil graag eindelijk eens dat plan gaan uitvoeren dat ik al jaren niet oppak”. De vraag eronder zou kunnen zijn: “ik wil minder onzeker over mijn capaciteiten worden, ik ben bang niet te slagen”. Voor een ander: “ik wil leren minder hooi op mijn vork te nemen, want ik heb nooit tijd voor dat mooie plan”. Een life coach gaat in de intake met je op zoek naar jouw vraag onder de vraag. Die diepere vraag oplossen lost vaak meer op dan alleen je oorspronkelijke vraag. Zekerder worden of betere keuzes maken in wat je oppakt of laat liggen, werken in je hele leven door. Je krijgt daardoor ook nog eens meer zelfvertrouwen en minder stress.

Zelfinzicht.

Tijdens het coach traject ontwikkel je meer inzicht in jezelf. Dat komt doordat een life coach ervan uitgaat dat de antwoorden op je vragen in jezelf liggen. Duurzame verandering komt voort uit oplossingen die je zelf vindt. Dat wil niet zeggen dat de life coach je aan jezelf overlaat. Terwijl jij hard werkt aan het ontwikkelen van dat inzicht en het zoeken naar oplossingen is de life coach hard aan het werk om zich in jou in te leven. Hij zal goed naar je luisteren om echt te horen wat je nu precies zegt. Daarbij luistert hij vooral ook naar wat je niet zegt! Zo helpt hij je de plekken in jezelf te ontdekken waar je uit jezelf zelf niet komt. Dat kan spannend zijn, daarom besteedt een goede coach er ook veel aandacht aan dat jij je veilig, geaccepteerd, gesteund en begrepen voelt.

Wat doet een life coach niet?

Je krijgt je niet een kant en klare oplossing aangereikt. Je krijgt ook geen psychotherapie. Een coach gaat verder waar de psychotherapeut stopt (of niet eens begint). Een psychotherapeut helpt je “genezen”, een coach helpt je beter worden.

Hoe doe je dat dan?

Dat kun je het beste ervaren in een kennismakingsgesprek. Daarom kan je bij mij risicoloos een intake gesprek doen. Ik geef 100% korting als je na het gesprek besluit dat je er niets uit gehaald hebt en niet verder wil met de coaching. , Mail of bel me voor een afspraak, of kijk eerst even op mijn tarieven pagina.