Tarieven individuele coaching

Zakelijk
(per uur, excl btw)
Particulier
(per gesprek, incl btw)
Grootzakelijk
(per offerte)
Normaal
Gereduceerd Bijzonder Maatwerk
Kennismaking € 120 € 70 € 30 Ik ben graag bereid een maatwerk offerte op te stellen voor abonnementen of pakketafname.
gesprek 2-5 € 120 € 90 € 35
gesprek 6-10 € 115 € 85 € 32,50
gesprek 11+ € 110 € 80 € 30

Bovenstaande tarieven gelden alleen voor reguliere, individuele coaching trajecten waarbij ik per uur of per gesprek betaald word. Hieronder vind je meer over de kennismaking en normale gesprekken, gereduceerde en bijzondere tarieven voor particulieren en tot slot wat informatie over mogelijke vergoedingen of belastingvoordeel.

Kennismaking Een belangrijke voorwaarde voor succesvolle coaching is het vertrouwen dat je stelt in de coach. Dat is persoonlijk. Voor mij is het belangrijk om in te schatten of ik wel de juiste coach voor jou ben. Daarom start ik elk traject met een kennismakingsgesprek van ongeveer 45 tot 60 minuten. Als we besluiten door te gaan met de coaching breng ik het kennismakingsgesprek in rekening. Heel af en toe zet je in dit gesprek al de stappen waarmee je zelfstandig verder kan, je snapt dat ik het gesprek dan ook in rekening breng. Lossen we je vraag niet op en gaan we niet verder met het traject, dan geef ik 100% korting. Wanneer we besluiten wel door te gaan bespreken we aan het einde van de kennismaking hoe we verdergaan. Bijvoorbeeld hoe vaak en met welke frequentie we elkaar zullen zien. Dat stemmen we af op jouw coachvraag en behoefte. Meestal zullen we elkaar in het begin wat vaker zien (bijvoorbeeld wekelijks). In de loop van het traject zal de frequentie wat lager worden (bijvoorbeeld om de week). Een traject duurt meestal enkele maanden. Ga terug naar tarieven.

Gesprek. Een coachgesprek duurt ongeveer 75 minuten. De eerste 15 minuten kijken we hoe het je vergaan is sinds ons vorige gesprek. Ook bespreken we of er aanleiding is om het doel van dit gesprek bij te stellen. De daadwerkelijke coaching is ongeveer 45 minuten; daarna is voor de meeste mensen de energie wel op. Coaching kan behoorlijk intensief zijn, dus daar hou ik graag rekening mee. In de laatste 15 minuten kunnen we als het nodig is wat uitloop opvangen; sommige gesprekken laten zich niet strak in de tijd vangen. In dit kwartier bespreken we ook kort of je vindt dat we nog op de goede weg zijn, zowel qua inhoud als qua beleving.

Gereduceerd tarief voor particulieren. Om coaching voor de “normale” particulier binnen bereik te houden hanteer ik voor hen een lager tarief. Dit tarief geldt als je werkgever niet direct of indirect de kosten vergoed. Val je binnen dit tarief maar kun je dit echt niet dragen, schroom dan niet om contact op te nemen. Dan bespreken we de mogelijkheden voor een creatieve oplossing.

Bijzonder tarief voor particulieren; sociaal ondernemen. Ik reserveer een deel van mijn omzet om coaching ook voor minder draagkrachtigen toegankelijk te maken. Mijn streven is ongeveer 5% van mijn coaching tegen een bijzonder tarief aan te kunnen bieden. Ik wil als ondernemer en coach namelijk mijn steentje bijdragen aan duurzaamheid en de maatschappij. Ik ben ervan overtuigd dat coaching een belangrijk onderdeel is van de duurzame en gezonde inzetbaarheid van mensen. Dat wordt met de veranderingen in de maatschappij steeds belangrijker! Daarom wil ik dat coaching voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is, ook voor minder draagkrachtigen. Ik streef ernaar om naast mijn reguliere coaching ruimte te hebben voor 1 á 2 trajecten tegen gereduceerd tarief. Om dit voor zoveel mogelijk mensen te kunnen doen vraag ik wel een beperkte eigen bijdrage per gesprek. Kan je ook deze eigen bijdrage niet opbrengen dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Maatwerk. Bij team coaching, organisatie coaching, advies of interim werk maak ik graag een op de vraag toegespitste offerte. Hetzelfde geldt voor werkgevers die voor meerdere werknemers een coach abonnement of trajecten willen inkopen.

Vergoedingen.

Verzekeraar? Coaching wordt niet vergoed door je ziektekostenverzekeraar. In zekere zin logisch, coaching is immers geen therapie en richt zich op de gezonde mens. Aan de andere kant ook jammer, want coaching kan zeker preventief werken. Het helpt je om lekkerder in je vel te zitten en beter om te gaan met druk.

Werkgever? Veel werkgevers vergoeden coaching trajecten als de coachvraag gerelateerd is aan je functioneren op het werk. Daarnaast werken steeds meer werkgevers met persoonlijke budgetten voor zogenaamde “duurzame inzetbaarheid”. Als je coachvraag gericht is op persoonlijke ontwikkeling die je duurzame inzetbaarheid vergroot is het vaak mogelijk dit budget voor coaching in te zetten. Vraag ernaar bij je werkgever!

Belastingvoordeel. Voor informatie over aftrek als studiekosten bij je belastingaangifte kun je contact opnemen met de belastingdienst. Heel kort samengevat:

Particulier? Wanneer je als particulier de coaching zelf betaalt mag je in principe de kosten (inclusief BTW) opgeven als studiekosten. Let wel op dat er een drempelbedrag is voor studiekosten. De eerste 250 euro aan studiekosten leveren geen belastingvoordeel op. Dat betekent dat pas na 3 gesprekken voordeel oplevert (tenzij je andere studiekosten maakt die je ook af mag trekken). Het belastingvoordeel is, afhankelijk van je inkomen, zo’n 30-45 euro per gesprek.

Werkgever? Wanneer je werkgever coaching vergoedt die bijdraagt aan de uitvoering van je (toekomstige) beroep en je coachvraag hierbij past mag hij deze in het algemeen belastingvrij voor je betalen.

Ondernemer? Je mag als zelfstandige ondernemer coaching vanuit je zaak betalen indien de coaching bijdraagt aan de uitvoering van je (toekomstige) beroep. Het valt dan onder scholingsuitgaven.