De uitdagingen van een start-up ondernemer

Je hebt een fantastisch idee en je hebt besloten er (je) werk van te gaan maken! Het bruist en het borrelt. En dan komt langzaam de realiteit weer om de hoek met vervelende details, sceptische mensen, kritische mensen en mensen met goede maar lastige praktische vragen. Je begint te twijfelen over je verdienmodellen. Investeerders bedelven je onder vragen.

Dan wordt het ineens moeilijk om te blijven bruisen en borrelen. Je verliest misschien wel de verbinding met je creativiteit. Je gaat twijfelen aan jezelf en het idee. Ben ik wel zo goed? Is het idee wel zo goed? Er ontstaan wellicht ook spanningen tussen jou en de mensen waar je het mee doet. Die zijn vaak heel anders dan jijzelf. Misschien heb je een partner die net even een andere richting in wil.

In een start-up heb je alle fun en alle onzekerheid die een normale ondernemer gespreid over meerdere jaren tegenkomt samengebald in een korte periode. Dat doet af en toe wel wat met je! Je kan in principe met alle coachvragen bij mij terecht. Meer algemene informatie over individuele coaching vindt je op deze pagina. Wil je meer weten over hoe ik naar start-up coaching kijk, lees dan verder.

Denk je dat je door mij gecoacht wil worden? Mail of bel me dan, of kijk even bij mijn tarieven.

Start-up coaching

Als start-up coach stel ik een combinatie van verschillende vaardigheden ter beschikking. Ik schakel continu tussen verschillende rollen al naar gelang wat nodig is. Wat bied ik je?

Facilitator – Vanuit mijn kennis en ervaring als coach en als adviseur met collaboratieve processen zoals business model canvassing, project/program model canvassing, strategie vorming en initiatie van (grote) verander processen faciliteer ik creatieve sessies op dit vlak. Die sessies draaien om het vinden van antwoorden op de inhoudelijke vragen die je op dat moment hebt. Bijvoorbeeld een sessie om het verdien model aan te scherpen, de propositie scherper te krijgen, focus te krijgen op een minimum viable product, etc. Als ondernemer of medewerker ben je op dat moment druk en met de inhoud, daar ligt je passie! Maar het creatieve proces en de interactie daarbij vragen ook aandacht. Die geef ik het graag voor je zodat jullie er vol tegenaan kunnen. Ik help met het vormgeven van het proces, het vastleggen en eventueel het structureren van wat er gezegd wordt. Ik hou als coach ook het groepsproces in de gaten en zorg ervoor dat het soepel blijft lopen.

Team coach – Als facilitator kijk ik ook naar de processen in je team. Ik stimuleer of intervenieer waar nuttig en nodig. Zo gaat je kostbare tijd niet verloren aan misverstanden, vervelende discussies of ander “gedoe”. Samen houden we het team gemotiveerd. Maar ik ga verder, ik praat ook graag met je over de cultuur van je start-up. Die ontstaat vaak vanzelf en onbewust. Als je gaat groeien is het goed te weten en hoe je de passie in je team overdraagt aan partners en nieuwe medewerkers. Zo kan je met een gerust hart naar de de volgende fase.

Individuele coach – Als coach ondersteun ik jou en je eventuele partner(s). Maar ik kan ook je medewerkers één-op-één coachen. Ik richt me erop om de drive en creativiteit te behouden. In een dergelijk intensieve periode wordt alles uitvergroot. Je gaat jezelf zeker tegenkomen! Zou het niet mooier zijn om van dat tegenkomen een nuttige en leerzame ontmoeting met jezelf te maken?! Één waarvan je leert en groeit? Als coach kan ik je daarbij helpen. Ik help je in contact te blijven met je kernkwaliteiten, motivatie en drijfveren om van daaruit de uitdaging aan te gaan.

Wil je (door mij) gecoacht worden of heb je vragen? Mail of bel me dan, of kijk even bij mijn tarieven.