vennetje met zon

Individuele Coaching

Individuele coaching?

Individuele coaching draait om jou en jouw ontwikkeling. Hieronder lees je daar meer over. Weet je al zeker dat je (door mij) gecoacht wil worden, of heb je voorkeur voor een kennismakingsgesprek? Mail of bel me dan.

Wanneer coaching?

Heb je het gevoel dat er iets (nog) beter kan in je leven maar weet je nog niet wat of hoe? Wil je nieuwe doelen halen? Of merk je misschien dat je iets in je leven wil veranderen en het maar niet lukt? Je stelt misschien wel uit, je vermijdt, je piekert erover, etc. Misschien heb je het gevoel dat je bij elke poging in dezelfde groef belandt? Dan is individuele coaching misschien iets voor jou. Als coach ben ik erin gespecialiseerd om je te begeleiden naar het helder krijgen en bereiken van doelen en wensen.

Wat is coaching niet?

Misschien is wat coaching is wel het best uit te leggen aan de hand van wat het niet is. Coaching is niet “even” een kant en klare oplossing aangereikt krijgen. Daarvoor moet je bij een mentor, leraar of adviseur zijn. Coaching is nadrukkelijk ook geen psychotherapie,dat is het domein van professionele therapeuten! Coaching is voor de gezonde mens die zichzelf wil verbeteren of een steuntje in de rug kan gebruiken. En bij coaching sta je altijd zelf aan het stuur!

Wat is coaching dan wel?

Coaching gaat ervan uit dat de sleutel tot succesvolle, duurzame verandering in jezelf ligt. Alleen jij kan die sleutel vinden en omdraaien. Alleen jij kan de vaardigheden die je erbij nodig hebt inzetten en/of ontwikkelen. Als coach kan ik je professioneel begeleiden en bij de zoektocht naar die sleutel waarmee je de deur naar de door jou gewenste verandering kan openen. Via het vergroten van je zelfinzicht ontdek je wat de groef is waar je steeds weer in belandt. Je leert hem herkennen en jezelf eruit te bevrijden. Maar pas op! In die groef staat waarschijnlijk ook een stukje mooie muziek, die willen we wel behouden. Wanneer je aanvullende vaardigheden nodig hebt kan coaching aangevuld worden met training en/of mentoring, maar dit is niet de kern van coaching.

En counseling dan?

Waar coaching coaching zich richt op meer werkgerelateerde vragen gaat counseling meer over persoonlijke vragen. Heel simpel gezegd richt coaching zich vooral op wat je doet en gaat counseling meer over persoonlijke vragen waarbij nog meer geraakt kan worden over wie je bent, wat je voelt en wat je heel diep van binnen wil. Maar wat je doet komt toch grotendeels voort uit wie je bent, wat je voelt en wat je diep van binnen wil? Bij coaching zullen we die stukken van je ook zeker kunnen raken. Een coachvraag is “ik wil al zo lang dat eigen bedrijf beginnen maar kom er maar niet aan toe! Hoe kan ik er voor zorgen dat ik er tijd voor maak?”

Hoe doe je dat dan?

Hoewel coaching geen psychotherapie, kunnen we bij coaching wel putten uit de inzichten uit de psychologie over hoe mensen in elkaar zitten. Psychotherapie is erop gericht een probleem op te lossen, je “gezond” te maken en stopt daar dan ook. Coaching is voor “gezonde” mensen en maakt je beter! Het gaat dus uit van de gezonde mens die een betere versie van zichzelf wil worden. Coaching focust zich juist niet op problemen maar op de oplossingen (die je vaak al in huis hebt, maar op één of anderen manier niet inzet!). De diverse therapievormen kunnen ook heel goed gebruikt worden om nog beter te worden!

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als breed opgeleide coach kan je in principe met alle coachvragen bij mij terecht. Wil je meer weten over mijn coaching, lees dan verder over life coaching als meest algemene vorm van coaching en over wat je van mij als coach kan verwachten. Ik start altijd met een kennismaking waarin we uitzoeken hoe we het aan gaan pakken. Als ik denk dat het buiten mijn mogelijkheden valt verwijs ik je door. Wil je kennismaken of (door mij) gecoacht worden? Mail of bel me dan.

Wil je meer weten over de diverse ondersoorten van coaching dan vindt je hier meer informatie.