Management/executive coaching

Team, organisatie, management en executive coaching

Wanneer "management of executive coaching"?

Ik richt me bij coaching van (senior) management/executives op de mens. De onderwerpen voor managers en executives kunnen wat verschillen maar het coach traject en de eisen aan de coach zijn niet heel anders. Als manager of executive reflecteer je natuurlijk regelmatig op je persoonlijk functioneren, je leiderschap, je aanpak bij lastige besluiten, etc. Het is meestal niet eenvoudig om hierover binnen de eigen organisatie te sparren. Er zijn persoonlijke belangen. Er is politiek. Collega's en medewerkers voelen zich door je positie niet altijd vrij om te zeggen wat ze denken. Bovendien heb je soms behoefte aan een outside-in blik van iemand die niet "besmet" is met de bedrijfscultuur, iemand die nog niet blind is voor de bedrijfslogica (waar je je soms los van moet maken om verder te komen). Maar dan wel iemand die voldoende snapt hoe het in (grote, complexe) bedrijven werkt zodat je niet alles uit hoeft te leggen. Herken je dit? Dan is management/executive coaching misschien wat voor je.

Je kan in principe met alle coachvragen bij mij terecht. Meer algemene informatie over individuele coaching vindt je op deze pagina. Denk je dat je door mij gecoacht wil worden? Mail of bel me dan, of kijk even bij mijn tarieven.

Wat houdt management/executive coaching dan in?

Ik begeleid je bij je zoektocht naar nieuwe inzichten over je (persoonlijk-) leiderschap. Jouw situatie staat centraal in een vertrouwelijke, veilige en uitdagende omgeving waarin ruimte is voor eerlijke reflectie. Mijn coaching is erop gericht je te helpen om vanuit authenticiteit op basis van je eigen kernkwaliteiten de zaken aan te pakken. Ik hoef je niet te vertellen wat het beste is voor je bedrijf, dat weten jij, je managementteam en je medewerkers vele malen beter dan ik! Ik kan er wel met je over sparren.

Ik laat je wel vanuit je eigen authenticiteit je visie over jezelf als leider en leidinggevende leren kennen. Leiderschap is geen aangeleerd trucje, daar kijken collega's en medewerkers direct doorheen. Maar laten we eerlijk zijn, zonder persoonlijk leiderschap kom je niet op een management positie dus het is de vraag hoe je jou persoonlijk leiderschap kunt laten werken voor wat je organisatie en medewerkers nodig hebben! We zoeken samen hoe je die leiding kan geven vanuit je eigen hart, je kernkwaliteiten, identiteit en zingeving. Zo wordt je leiderschap authentieker. Je kan je leiderschap nog beter inzetten om je doelstellingen te halen.

Wat doet ik als management/executive coach niet?

Ik geef als management/executive coach geen adviezen, hoewel ik vanuit mijn achtergrond als adviseur prima met je kan sparren wanneer dat eens nodig en nuttig is. Ik vertel je ook niet wat voor leider je moet zijn. Dat is je eigen keuze. Jij moet zelf kiezen wat het beste past bij je organisatie en medewerkers en jezelf. Ik steun je daarin, maar ik word niet je grootste fan. Ik daag je wel regelmatig uit, ik spiegel en confronteer! Veel management/executive coaches adviseren vanuit hun eigen ervaring meer op de inhoud. Dat doe ik dus niet.

Management/executive coaching, maar wel een beetje anders!

Ik ben geen mentor. Ik heb genoeg met senior management samengewerkt om je gesprekspartner te zijn maar heb nog meer ervaring met allerlei andere lagen in organisaties. Daardoor kom ik zeker niet aanzetten met "the ultimate guide to the boardroom". Ik zie dit als een groot voordeel voor management coaching! Ik kan beter dan veel ex-managers aanvoelen wat je stijl doet met medewerkers. Die medewerkers die in de trend naar Agile en andere vormen van zelfsturing steeds dichter naar het hoger management opstomen. Ik kan ook de outside-in view wellicht beter vormgeven.

Is dat wel wat voor mij?

Dat kun je het beste ervaren in een kennismakingsgesprek. Je kan bij mij risicoloos een intake gesprek doen. Ik geef 100% korting als je na het gesprek besluit dat je er niets uit gehaald hebt en niet verder wil met de coaching. Wil je met me uitzoeken of door mij gecoacht wil worden? Mail of bel me dan, of kijk even bij mijn tarieven.