In het diepe

Groeien en jezelf veranderen, dat kan je alleen zelf! Soms kunnen mensen, teams en organisaties daar wat hulp bij gebruiken. Ik wil de wereld een stukje beter maken door mijzelf te verbinden met hun doelen en me in te zetten voor hun groei en verandering.

Vandaag spring ik met trots in het diepe! Ik heb zojuist mijn bedrijf Syntopy ingeschreven bij de kamer van koophandel. Vanuit Syntopy ga ik mijn ervaring, kennis en passie in dienst stellen van betekenisvolle groei en verandering van mensen, teams en organisaties. Of ik dat nu doe als coach, advisor of interim professional, mijn doel is naast hen te gaan staan en te ondersteunen bij het ontdekken en realiseren van betekenisvolle, succesvolle en duurzame verandering.

Het avontuur

Ik hou me al jaren bezig met advisering, project management en het ontwerpen en organiseren van verandering. Altijd met een faciliterende en coachende inslag. Van oorsprong met een sterke basis in de inhoud maar altijd werkend vanuit de diepe overtuiging dat uiteindelijk de mensen, hun innerlijke drive en hun samenwerking het verschil maken. Een jaar geleden gooide ik mijn zekerheden los. Later las ik de uitspraak van Minuchin “Certainty is the enemy of change”. Ik begon aan het avontuur om mijn leven opnieuw vorm te geven. Als onderdeel daarvan wilde ik professionele coaching toe voegen aan mijn “palet”. Dat voelde direct als thuiskomen! Mijn manier van kijken naar mensen, organisaties, managen en adviseren vielen op hun plek. Het betekende ook een jaar van intensieve persoonlijke ontwikkeling. De ingrediënten ervoor had ik al, maar ze rijpten en werden samengesmeed.

De naam “Syntopy”

Ik wilde een naam die weergeeft wat ik doe en waar ik voor sta. Succesvolle verandering draait voor mij er om verschillende “stemmen” bij elkaar te brengen. Het draait er om die stemmen te verbinden en samen te laten werken aan een gemeenschappelijk onderwerp. Dan arriveer je uiteindelijk gezamenlijk bij je doel. Syntopy is voor het gesprek wat symfonie is voor muziek. “Syn/Sym” staat in beide woorden voor “samen” en “harmonie”. In het woord symfonie komt “-fonie” van geluid, klank. In syntopy kom de toevoeging “-topy” komt van topic wat staat voor “onderwerp”, “thema”, “discussie”; maar ook voor “plaats”. Schoonheid ontstaat wanneer er in een subtiel gecoördineerde meerstemmigheid de diverse stemmen elkaar verrijken en versterken op basis van een gezamenlijke compositie. Dat geldt voor de verschillende stemmen in onszelf (“hart, hoofd en ziel” of “rede, gevoel en intuïtie”). Het geldt ook voor de meerstemmigheid in teams en organisaties.

Als coach help ik mensen de “syntopy” van hun leven te vinden of mooier te maken. Als Adviseur help ik de compositie te verfraaien. Als interim professional speel ik mee als muzikant, word ik één van de stemmen, maar ik doe dat altijd vanuit mijn passie om het totaal mooier te maken. Ik vervul al die rollen met plezier!