vulpen en handtekening

Overdenkingen

Compliance, regels, training, coaching en Bateson/Dilts

Compliance kan in mijn optiek effectiever worden door nog meer naar het waardesysteem in organisaties te kijken. Goed doorleefde waarden borgen beter dat de regels gevolgd worden dan controle en afdwingen (want uiteindelijk werken die ook weer via het waardesysteem). Organisatie coaches kunnen daarbij helpen. Daarnaast zou individuele coaching een rol kunnen spelen. Een manager of medewerker die een keuze moet maken heeft ook te maken met zijn eigen waardesysteem, daarbij helpt inzicht hoe dat zich verhoudt tot de waardes van de organisaties en zijn eigen keuzes daarin.

Read More

0 Comments13 Minutes

“Zou moeten”

Let op als je "zou moeten" hoort! Er zou wel eens een les te leren kunnen zijn.

Read More

0 Comments2 Minutes

Coaching in digitale/agile transformaties

Coaching van senior management bij ingrijpende transformaties moet al starten voor de transformatie vorm gegeven wordt. Alleen dan zal de transformatie ontworpen worden op de toekomst in plaats van op het verleden.

Read More

0 Comments5 Minutes

In het diepe

Vandaag spring ik met trots in het diepe! Ik heb zojuist mijn bedrijf Syntopy ingeschreven bij de kamer van koophandel. Vanuit Syntopy ga ik mijn ervaring, kennis en passie in dienst stellen van betekenisvolle groei en verandering van mensen, teams en organisaties.

Read More

0 Comments4 Minutes